Feb 17

Kallelse till årsmöte 2019

Styrelsen har nöjet att välkomna er till vårt årsmöte den 10/3 kl. 15.00 på Lyngby 171, Genarp. Vi bjuder på fika och vill gärna veta om du kommer senast 4/3, sara@escania.se.

Verksamhetsberättelse samt valberedningens förslag läggs upp på medlemssidan för påseende.

Glöm inte att förnya ditt medlemskap så att du kan fortsätta vara med på våra roliga aktiviteter!

Väl mött!

/Styrelsen för WDAS

Jan 14

Verksamheten 2019 är igång!

Årets första styrelsemöte ägde rum ikväll och nu har planeringen inför årets säsong påbörjats.

Årsmötet äger rum 10 mars hos Sara Alvrud i Lyngby kl 15.00. Kaffet serveras med kakor.

Träningstävling är inplanerad 23 mars och KM 5 oktober.

Vi planerar också för 1-2 större clinics med inbjuden tränare. Mer info kommer.

From 6 februari, onsdagar jämna veckor, planerar vi att träna tillsammans på kvällen om underlaget tillåter.

Väl mött 2019!

Jul 31

WESTERN DRESSAGE CLINIC med Joyce Swanson 1/8

Nu är det äntligen dags!
Fyra år efter att Cliff Swanson kom till Sverige och introducerade Western Dressage så kommer nu Joyce för att fortsätta bygga på det vi arbetat fram sen dess. Joyce är tränare, domare, håller Clinics runt om i USA och har varit med och tagit fram alla WD-mönster.

Joyce Swanson har varit professionell hästtränare sen mitten av 70-talet. Hon började sin showkarriär med Open Hunter, Dressyr och Combined training. De första 12 åren tränade och visade hon araber. 1986 övergick hennes intresse till Morganhästar och där har hon hållt sig sen dess. Hon har vunnit mästerskapstitlar i bl.a. Pleasure, både Western och hunter, Dressyr och körning. Hon delar ivrigt med sig av sin passion för hästar genom ett utbildningsprogram som hon själv skapat som kallas Principled Horsemanship. Joyce är licensierad USEF-domare i flera grenar och har varit med och tagit fram alla officiella Western Dressage-mönster.

Ta chansen att under en härlig och intensiv dag fördjupa dig i denna gren, antingen tillsammans med din häst eller till fots.

“Provide a model of training and
horsemanship which optimizes this
partnership for the benefit of both horse
and rider.”

Café med lunch kommer att finnas.

Plats: Lyngby 782, Genarp

Priser:
Med häst 600kr (ej medlem betalar 1000kr)
Fotfolk 100kr (ej medlem 200kr)

Anmäl till sara@escania.se

Mar 05

Clinic 17-18 mars

Nu är alla våra ridplatser uppbokade till vår clinic med Christina Bucht. Är du nyfiken är du givetvis välkommen att komma och titta. Det blir teorikväll på lördagen med middag. Det går fortfarande bra att anmäla sig till den.
Hör av dig på sara@escania.se

Feb 15

Kallelse årsmöte 2018

Styrelsen har nöjet att välkomna er till vårt årsmöte den 4/3 kl. 15.00 på Lyngby 171, Genarp. Vi bjuder på fika och vill gärna veta om du kommer senast 28/2, sara@escania.se.

Verksamhetsberättelse samt valberedningens förslag läggs upp på medlemssidan för påseende.

Glöm inte att förnya ditt medlemskap så att du kan fortsätta vara med på våra roliga aktiviteter!

Väl mött!

/Styrelsen för WDAS

Feb 07

Planerade vinteraktiviteter

Sportlovskul för alla våra unga medlemmar (5-18 år) måndag 19/2 12-15 i Kalthus ridhus vid Sturup. Emelie Thörnberg på ET Horsecoaching guidar oss igenom hur vi hanterar hästen, enkla uppvärmningsövningar, grunder till Western Dressage och lite prova-på andra Westerngrenar. Pris 300:- per person inkl ridhusavgift. Du vet väl Du kan lösa familjemedlemskap hos oss?
Har du ingen egen häst så löser vi det!

Vi vuxna medlemmar kan boka in helgen 17-18 mars för då blir det clinic med Christina Bucht. 16 ridpass är tillgängliga och på lördagkvällen blir det föreläsning och god mat. Priser återkommer vi med men förhandsboka gärna redan nu så kan vi snabbare återkomma med slutlig info.

Du anmäler dig via vår medlemsgrupp, på PM eller sara@escania.se

Bild

Hej 2018!

_DSC0219Hej medlemmar och god fortsättning på det nya året!

Jag önskar att jag kunde dela en härlig vinterbild men i dessa tider får man vara nöjd när regnet har uppehåll. Här har vi precis kommit igång efter vintervilan. Har man inte tillgång till ridhus kan det vara svårt att hålla motivationen uppe men håll ut – nu har det vänt, ljuset är på ingång och vi får förhoppningsvis njuta av mindre molntäckt himmel snart.

Vi planerar för ett riktigt roligt år tillsammans.
Allra närmast står WesternSveriges årsmöte 17/2 med Westerngalan på kvällen. Ett par medlemmar i styrelsen kommer att åka dit för att representera WDAS. Vi har fler platser kvar i bilen om du också är sugen på att hänga med.
Vårt eget årsmöte är inplanerat 4/3 och valberedningens arbete blir nog relativt enkelt i år, vi har så roligt tillsammans. Är du ändock sugen på att komma med i vårt gäng så hör av dig.

Nytillkomna medlemmar – glöm inte bort vår medlemsgrupp, utan ansök om att bli medlem i den om du inte redan är det.

Vi startar upp en barn- och ungdomsgrupp med träningar varje månad för de mellan 5-18 år. För övrigt fortsätter vi att träna mönster och annat nyttigt tillsammans månadsvis och tävlingsdatum kommer. Sommarlägret blev ju en succé så det tror jag är klart för repris.. Har ni önskemål om andra aktiviteter vill vi självklart att ni hör av er!

Väl mött 2018!
Eder ordförande,
Sara D. Alvrud

Sep 28

WDAS RULES AND GUIDELINES 2017

WESTERN DRESSAGE ASSOCIATION OF SWEDEN RULES AND GUIDELINES 2017

Sep 27

Mönster

Dressage mönster hittar du här: http://westerndressageassociation.org/wdaa-tests/

Trail: KM WD 2017_10

Aug 28

Proppen till vårt första KM!

Finns här: WDASpropp

Tidigare inlägg «